Arkitekt i Stockholm – För framtiden

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit
Dela på pinterest

Vi tog in en arkitekt i Stockholm för bygget av vårt nya hus. Det satt långt inne, beslutet att göra så. Det tog emot ganska länge, särskilt för min sambo. Han tänkte att det inte var något gemene man gjorde. Anlita en arkitekt i Stockholm sådär. Det vore väl svindyrt? Så tänkte han. Det var i alla fall något som ledde oss fram till ett ja. En av de aspekterna som är viktiga att ta i beaktande är förstås att vi inte hittade något hus vi gillade. Vi hade tittat på hus i 3 år totalt. Ändå ingenting. Att anlita en arkitekt i Stockholm var en sista utväg. En väldigt bra utväg, ska sägas.

Idag vill jag hylla den arkitekt i Stockholm som vi anlitade. Det var nämligen en oerhört trevlig upplevelse. Ja, förutom att jag nu sitter och skriver denna text inne i vårt vackra hus så vill jag hylla kundupplevelsen. Det var nämligen en oerhört trevlig person att ha att göra med redan från början. Jag tänkte därför att jag skulle göra det; berätta hur det gick till från början.

När vi tagit beslutet om att kontakta en arkitekt i Stockholm var det jag som fick sköta snacket. Jag ringde upp det nummer vi fått och en man svarade. Jag berättade vem jag var och att vi funderade på att anlita en arkitekt i Stockholm för bygge av ett nytt hus. Jag lade dock till: ”..men vi har inte bestämt oss än! Nej, vi vill bara veta mer så att..”

Det blev tyst i luren och sedan sa arkitekten i Stockholm: ”Detta låter väldigt spännande. Ska vi boka ett möte? Helt förutsättningslöst för båda parter”. Det kändes väldigt tryggt så jag såg ingen anledning att inte ta erbjudandet.

Vi lämnade bort barnen för en eftermiddag och möttes med vad som skulle bli vår blivande arkitekt i Stockholm – hemma hos oss. Han visade olika förslag på hur man kunde tänka. Vi berättade vad vi såg framför oss. Vi talade också om budget, vilket förstås är relevant för hur en arkitekt i Stockholm ska ta fram ett förslag. Vi måste ju trots allt ha råd att bygga huset i fråga.

Efter ett långt och oerhört trevligt samtal så sa vi hej då och vi lovade att gå till kammaren och fundera. Det gjorde vi i ungefär en vecka. Sedan ringde vi upp arkitekten i Stockholm igen och sa: ”Vi kör!”