Mitt plankbord

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit
Dela på pinterest

Någon sa någon gång till mig att ”man måste hylla saker i vardagen”. Jag förstod inte riktigt vad det betydde, mycket på grund av att jag förmodligen var för ung. Jag var väl runt 7-8 år och kanske inte det mest klipska barnet som nånsin vandrat på jorden. I vuxen ålder har jag nu gjort en tolkning av vad personen – vem det nu var – sa till mig för alla dessa år sedan. Jag väljer nu att tänka att jag ska hylla ALLT i vardagen. Inte bara personer och situationer, utan också ting. Ett sådant ting är mitt plankbord. Det är, om inte titeln redan avslöjat det, plankbordet som jag kommer att hylla idag.

Låt mig börja med att slå ett hårt slag för storleken på bordet. Detta fick jag bevisat för mig senast det var jul. Jag bor själv och har en stor familj på andra orter. Jag bjöd för första gången in hela gänget till mig. De tyckte att det var superroligt och alla fick plats, detta tack vare mitt plankbord. Bordet har alltså 16 platser. Kan ni tänka er? Ja, jag har förstås inte plankbordet som ”vanligt” bord i vardagsrummet eller köket. Det finns på övervåningen där som plats för det finns. Det är fördelen med att bo ganska stort, såklart.

Det passar otroligt bra in i övrig inredning, särskilt på övervåningen. Mitt plankbord liksom syr samman hela rummets helhet på något vis. Det var inget fel på bordet som fanns där innan. Det var också fint och relativt rymligt, men det var sin egen lilla inredningsö i sammanhanget. Nu ser jag för första gången hur oerhört vackert det är där uppe överlag. Plankbordet ger en känsla av en gammal tid. Ett Sverige som inte riktigt finns längre. Det känns lite fint.

Vet ni vad som är det bästa med mitt plankbord? Ja, förutom rymligheten alltså. Jo, det är att den första möbel jag någonsin byggt. Kan ni tänka er? Jag har byggt mitt eget plankbord! Det är faktiskt en sensation, om ni frågar mig. Det är en sensation oavsett vem ni frågar, faktiskt. Jag har alltid haft tummen mitt i handen och därför var detta något jag aldrig trodde att jag skulle vara med om.

Jag byggde plankbord ihop med mina syskon. Vi ger och tar i tjänster. Detta var vad jag ville ha deras hjälp med. Nästa månad ska vi lägga nytt tak på min systers hus. Det är jag mindre taggad på.