Renovera gamla kök billigt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit
Dela på pinterest

Det gamla köket behöver snabbt renoveras, men budgeten är trång? En ny kökdesign kan vara relativt dyr och i många fall är det inte värt det. Om du trotts allt skulle vilja renovera om hela köket så finns det firmor som kan hjälpa dig med din köksrenovering i Stockholm. Men om du vill göra det själv och med en tajt budget så kan du använda dig utav några knep för att fortfarande renovera ditt kök men samtidigt spara mycket pengar.
Vi visar hur du kan krydda dina gamla väggplattor och scenutrustning på rätt sätt och vad du kan få ut från gamla köksfronter.

Måla eller klistra in gamla väggplattor i köket
De bästa förutsägelserna för kökstrender för 2019 – är färger och material
De gamla kaklen i köket är länge förbi sina bästa dagar? Ser modern verkligen annorlunda ut? Vi har två fantastiska idéer om hur du kan försköna dina inaktuella väggplattor med liten ansträngning. Med klistermärken eller kakellack sparar du pengar, mycket tid och tråkigt arbete.
Kakelfilmer
Det enklaste sättet att förnya de gamla brickorna är genom kakelfilmer. De är särskilt lämpliga om du vill hålla fast vid monokroma brickor. Kakelfilmer finns i många utföranden och i olika storlekar. De förvandlar snabbt dina gamla köksplattor till ett blickfång. Du kan limma motiven våta eller torra på de gamla brickorna.

Måla väggplattorna med plattorlack
Måla över brickorna
Det här tipset är lite mer komplex, men ändå ett billigt alternativ: du kan måla gamla köksplattor med plattorlack och låta dem lysa i ny prakt. När du bearbetar, se till att du rengör och grundar brickorna noggrant innan du målar. Så här målar du dina plattor på bästa sätt
Fördelen med lackerade väggplattor: de förlänger livslängden på dina gamla brickor, du sparar pengar för nya plattor och deras läggning och du kan enkelt ge ditt kök ett nytt utseende.

Presentera vackra köksapparater
Den nya urbana industristilen i köket
Du behöver inte alltid renovera det gamla köket för att skapa en trevligare atmosfär. Ibland räcker det med några enkla steg för att det ska se inbjudande ut igen. Vackra tillbehör till köket , såsom mormors gamla köksvåg eller en portafilter-kaffemaskin från loppmarknaden, är förutbestämda att presenteras av dig. Du kan hänga utvalda köksredskap på en krokstång.

Byt ut, lim eller måla gamla kökfronter
Ett nytt pentry är ofta relativt dyr. Det finns tre billiga alternativ som du kan använda när du renoverar dina gamla köksmöbler:
Byt ut kökfronter
Byt bara ut fronterna på ditt gamla kök. Många kökstillverkare erbjuder anpassade individuella kökfronter och hjälper dig med planeringen. Även om det kostar lite mer pengar är det fortfarande billigare än att helt förnya köket.
Täck kökfronter med självhäftande film
Om du vill spendera mindre pengar på att renovera ditt kök, rekommenderar vi att du använder självhäftande film. Med lite skicklighet kan du anpassa den gamla köksfronten och färgmatcha den till andra köksmöbler eller väggfärgen.
Måla köksskåp med möbellack
Om appliceringen av den självhäftande filmen är för känslig eller komplex kan du uppnå ett liknande resultat med möbellack. Detta finns i olika färger i varje järnaffär.

Det behöver heller inte alltid vara så dumt att faktiskt kontakta en renoveringsfirma. Köksrenoveringen kan vara långdragen eftersom det kan vara ett arbete som är ganska tidskrävande. Om detta är något som ni misstänker så skulle jag i alla fall fundera över att hyra in en renoveringsfirma för min köksrenovering. Detta är dock helt upp till dig som ska genomföra projektet.