Ser fram emot ett renoverat badrum

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit
Dela på pinterest

Jag flyttade in och visste redan innan att jag skulle vilja renovera badrummet pronto. Det är slitet och fult, definitivt förbi bäst före-datum och med ett formspråk från den mest inbitna sjuttiotalsfantasten. Oklart om det är ett original från nämnda era, skicket skulle kunna vara från 1700 om det bara hade funnits badrum av den här typen då. Resten av bostaden är hyfsad, så jag förstår inte varför man inte brytt sig det minsta om att renovera badrummet. Eller jag kanske kan förstå det, det är väl aningen dyrare att renovera ett badrum jämfört med att tapetsera om vardagsrummet. Men köket har man fixat, det måste väl vara lika. Inte vet jag, poängen är att det här är badrummet som gud glömde och nu ska det bli ordning på det.

Bort med toner mot orange, sprucket kakel och fula rör. Den märkliga beläggningen i duschhörnan, allt ska bort och in ska fräscht och snyggt. Jag kan inte vänta på att komma igång med att renovera badrummet, det är det mest prioriterade just nu. Jag har redan kommit långt med färger och material, men har fastnat på om jag ska passa på att ändra planlösningen lite när jag ändå ska renovera badrummet. Det skulle vara mysigt med ett badkar, vilket går att få in om man flyttar runt allt annat ett snäpp. Det är många beslut inför att badrummet ska renoveras, men det är ganska roligt också. 

Jag kommer ju inte att de facto renovera badrummet med mina egna händer, det måste bli riktigt gjort så jag har kontaktat en firma som jag hört mycket gott om och som renoverat badrum hos folk jag känner. Vi har diskuterat kring priser och de lösningar jag har i åtanke, så snart kan vi sätta i gång med att renovera badrummet. Det blir bökigt ett tag eftersom jag bara har ett, men allt är bättre än att behålla nuvarande. Jag drömmer mardrömmar om vattenläckor och vad som växer i fogarna, förutom att jag önskar att jag vore färgblind varje gång jag går in där. Så det kommer vara värt allt besvär det kan tänkas bli och varenda krona det kan kosta att renovera badrummet.