Black Friday inför jul

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit
Dela på pinterest

Det råder inga tvivel om att jag är en av de smartaste personerna i min släkt. Det råder i alla fall inga tvivel om ni frågar mig. Jag har inte jättesvår konkurrens men med tanke på att vi är en stor mängd kusiner är det ändå värt lite hyllning. Därför ger jag detta till mig själv. Så, vad har jag för belägg? Jo, förra året när det började barka mot jul fick jag ett genidrag. Jag ska ge lite bakgrund:

Det är alltid ett jäkla liv i vår familj när det gäller julklappar. Vi tillhör inte de familjer som börjat avveckla klapp-traditionen till förmån för bland annat klimat. Nej nej, vi köper presenter till höger och vänster, till alla – Ja, ALLA. Inte nog med att detta kostar en väldig massa pengar, det är dessutom svårt att fundera ut vad man ska köpa till alla. Så, till mitt genidrag. Förra året valde jag att köpa alla mina klappar under Black Friday. Visst är det smart? Det finns sajter där man samlat alla typer av produkter och där man har extremt generös rabatt på Black Friday. Jag satt under en halv dag och klickade hem varor som jag tyckte kunde passa för alla familjemedlemmar.

Jag ser tre uppenbara fördelar med att köpa klappar under Black Friday.

  1. Priset

Den mest uppenbara fördelen förstås. Priset är reducerat på allt jag köpte. Ibland är det en mer blygsam rabatt och andra gånger kan jag spara mängder genom att göra såhär. Det är otroligt skönt, inte minst för oss som fortsatt är studenter.

  1. Träffsäkerhet

Jag var inne på det tidigare. Om man köper allting från någon sida som just erbjuder allt möjligt blir det väldigt smidigt. Detta gäller särskilt för oss som har släkt i många olika åldrar. Från småbarn som inte ännu lärt sig gå till farfar som är 94 år gammal. Jag har aldrig upplevt det så enkelt att hitta klappar till alla som under förra Black Friday.

  1. Underhållning

Ja, eller vad man nu ska kalla det. Jag tyckte väldigt mycket om att handla på Black Friday. Faktiskt mycket mer än jag först hade tänkt att jag skulle gilla det. Black Friday hjälpte mig att göra något jag vanligen ser som oerhört ångestfyllt till något väldigt kul.

Är det någon av er som har funderat på att inhandla julens klappar under Black Friday? Detta kanske är en väldigt vanlig sak att göra för många. Jag hade bara inte kommit att tänka på det förrän förra året.