Budtjänst, gång på gång

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit
Dela på pinterest

Här om sistens så berättade jag om min historik av att använda mig av budtjänster senaste tiden. Många har frågat saker om detta och jag tänkte därför ägna det ytterligare ett inlägg. För att göra det enkelt, och för att besvara den vanligaste frågan, tänkte jag berätta om varje tillfälle. Vi börjar i början.

Min sambo är otroligt duktig på att köpa saker på nätet. Begagnade saker som kan var alltifrån ett litet sy-kit till en stor soffa. Vi har köpt allt man kan köpa och lite till. Nyligen investerade vi i ett matbord och stolar i Gävle. Eftersom vi varken har bil eller körkort var vi tvungna att ta hjälp med budtjänst. Personen som hade bordet hade skrivit i annonsen att hon inte var villig att betala budtjänst själv – så detta var vårt enda alternativ. Vi behövde således anlita ett bolag som körde mellan olika städer på ganska stora avstånd. Tillslut hittade vi ett där vi var mycket nöjda. De var professionella som bara den och dessutom förvånansvärt snabba. Detta den stora leveransen till trots. En budtjänst som får 10 av 10 poäng från oss, helt klart!

Vi spolar fram tiden en aning. Då var det min tur att göra en liten beställning och för enkelhets skull använde jag samma budtjänst. Eller, i alla fall samma budfirma. Jag kontaktade samma tjej jag hade hamnat i kontakt med sist. Hon svarade bara ”inga problem” och frågade om de väsentliga uppgifterna för att utföra budtjänsten.

  • Vad är det som ska köras?
  • När behöver det levereras?
  • Varifrån ska leveransen köras?
  • Vart ska den?

Två dagar senare satt jag med min nya gitarr i handen och kunde inte vara nöjdare – varken med instrumentet eller med budtjänsten jag tecknade. Det är lite konstigt men de två väldigt positiva upplevelserna hade gjort att jag kände mig sugen på att beställa något med budtjänst igen. Detta utan att jag visste just vad jag skulle beställa.

Den sista i raden av budtjänster, i alla fall för dagens inlägg, var då vi skulle hjälpa mina föräldrar att köra bort sina sängar. De hade fått nya, sköna sängar som en del av deras vård från kommunen. Att köra bort de stora asen (ursäkta mig) till sängar som de haft sedan 1977 var lättare sagt än gjort. Väldigt mycket lättare. Vi försökte faktiskt göra det själva, vara vår egen budtjänst, i början eftersom min bror hade sitt släp. Det var lönlöst att ens få ut sängarna så jag gjorde som jag gjort förr: Jag tog upp telefonen och ringde vår nya firma för att anlita dem för ytterligare en budtjänst.

Tack för idag!