En gång en LED ramp

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit
Dela på pinterest

Identiteten var stark i det lilla samhället. Kanske till och med starkare än andra samhällen av samma storlek. Det var drygt 4000 personer som bodde där och det räckte gott och väl. Det tyckte i alla fall Jenny och hennes tre bröder.

Det var inte alltid en dans på rosor att växa upp med tre storebröder, tyckte hon. Men nu när de alla hade blivit äldre var det enklare att hålla sams. Man kunde enas om olika saker, ta hjälp av varandra och – ja, leva i fred helt enkelt. Hon hade lärt sig mycket av sina bröder. Bland annat hade hon ärvt alla deras intresse för LED ramper. För den som inte vet vad en LED ramp är så kommer här en kort beskrivning:

En LED ramp är en ljusanläggning som placeras längst fram på en bil. Med hjälp av den så kan man dubbla sin visibilitet. Det är helt enkelt ett jävligt bra sätt att både se bättre och göra sig mer sedd av andra – inte minst djur, och sådana fanns det gott av därifrån som Jenny kom. LED ramper var utmärkta verktyg för att göra sig sedd. Dessutom såg de väldigt coola ut, och det gjorde dem inte direkt mindre attraktiva för biltokar som hon själv.

När hon fyllde 18 tog hon körkort 11,5 timmar efter att klockan slagit födelsedag. Hon fick sin första bil kvällen därpå och ungefär 4 dagar senare fick hon en LED ramp. Anledningen till att hon inte fått den direkt när hon fyllde var att DHL inte hade lyckats köra ut den. Det var förstås bröderna som hade köpt den åt henne. Hon har nog aldrig blivit så glad förut som hon blev när hon öppnade paketet som de slarvigt slagit in. De hade inte direkt en kram-relation till varandra men detta blev undantaget som bekräftade regeln.

LED rampen tog dem närmare varandra. Det var den som gjorde att avståndet mellan de annars ganska kivande syskonen minskade radikalt. Nu hade alla sin egen LED ramp. Nu kunde de alla glida omkring i sina respektive bilar och veta fakta: De var den tuffaste syskonkonstellationen i det lilla samhället.

Sedan en dag som till synes var som vilken som helst så ändrades allt. Det var i skymningen en oktoberkväll som Jenny blickade ut från sin lägenhet och såg bort mot infarten till samhället. Något enormt lös upp och hon tänkte för en sekund att det måste vara en långtradare som kört fel. Knappast första gången. När ljuset sedan vek av något såg hon var det var. En LED ramp. Kanske den mest kraftfulla hon någonsin sett. Men vem ägde den?