Hitta rätt handfat vid en badrumsrenovering

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit
Dela på pinterest

Hitta rätt handfat vid en badrumsrenovering
Eftersom handfatet är en central del av badrummet, vill valet vara väl genomtänkt. Handfaten finns i många former. Vare sig oval, rund eller kantig, är erbjudandet varierat. Om du vill undvika kampen om utrymmet vid handfatet för din dagliga rutin, det finns praktiska dubbla handfat. Huruvida dessa är lämpliga bestäms av det tillgängliga utrymmet.

Tvättställ med eller utan skåp?
Något du aldrig kan ha nog av i badrummet är lagringsutrymme. Ett klassiskt alternativ för detta är badrumsskåpet. Detta erbjuds med och utan lådor och finns i många versioner. Vissa har integrerade krokar på innerdörren och de andra förlitar sig på synliga hyllor. Materialet kan också variera. Metall, trä eller glas, det finns många möjligheter.
Om du inte använder skåpet för diskbänken, ger du inte bara bort lagringsutrymme, men också skapa en optisk ”skam”. Även de mest moderna sänkor inte är särskilt attraktiva på undersidan. Det synliga vattenavloppet är inte ett trevligt blickfång. Tänk på det vid en badrumsrenovering!

Hur mycket lagringsutrymme erbjuder ett handfat med skåp?
Även under ett litet handfat räcker skåpet för att lagra några viktiga redskap. Toalettpapper, handdukar eller hårtork är i goda händer där. Stora ytbehandlingar med dubbla dörrar är lämpliga för att plocka upp articklar. Hur mycket lagringsutrymme som faktiskt behövs bestäms av antalet badrumsanvändare.

Vad är bättre: badkar, duschbricka eller dusch?
Badkaret är en lyx som många människor gillar att använda. Därför är det ett tydligt måste för de flesta att integrera ett badkar i badrummet. Samtidigt vill dock ingen klara sig utan den snabba tvättmöjligheten till dusch. Badkaret har några nackdelar. Även de små modellerna med en längd på bara 120 cm upptar en betydande plats. Om badet inte är tillräckligt stort kan det snabbt bli trångt. Dessutom är ett fullt bad inte särskilt miljövänligt. Mängden vatten som krävs är enorm jämfört med en dusch.
De moderna duscharna kan nu skryta med omfattande utrustning. Förvandla duschen till ett ångbad, regndusch eller massage med en högkvalitativ duschpanel. Så du behöver inte ge upp lyxen vid en badrumsrenovering.

Om du vill att det bästa av båda alternativen ska vara tillgängliga, men utrymmet är inte tillräckligt, då duschbrickan är den idealiska lösningen. Numera finns de så kallade kombinationsbaljorna även i mycket moderna kombinationer av badkar och dusch.

Vad bör man överväga när gör en badrumsrenovering och byter ett badkar till en dusch?
Om badkaret är att göra plats för en dusch, finns flera varianter tillgängliga. Golvnivå duschar är i hög efterfrågan. Dessa ser bra ut och är också en viktig komponent för barriärfria badrum på lång sikt. Men också ett litet duschbadkar är möjligt. I allmänhet tar duschen upp mindre utrymme efter omvandlingen än badkaret. Omställningen måste därför innehålla en ny av golvet. Om den nuvarande vattenförsörjningen i badkaret är i andra änden av väggen, är omvandlingen lite mer komplex. För att undvika detta kan duschen placeras i hörnet av vattenanslutningen under badrumsrenoveringen.

Vilka villkor behöver jag för en dusch på golvnivå?
För golvduschen måste vattenavloppet sänkas något vid badrumsrenoveringen. Vattnet rinner till avloppet och stannar inte på den plana ytan. För att integrera en effektiv sänkning måste det finnas tillräckligt med utrymme i golvkonstruktionen. Om vattnet inte är helt urladdat, kan detta leda till bildandet av mögel.

Kan en dusch på golvnivå installeras i varje badrum?
Med rätt planering är det nästan alltid möjligt att genomföra en dusch på golvnivå. Det är bara viktigt att golvet i badrummet är tillräckligt skyddat mot fukt och att den nödvändiga höjden kan realiseras i golvytan.

I detta sammanhang kan vårt företag Kakel Kickers utnyttja många års expertis. Vi arbetar med de bästa plattsättarna för att hjälpa dig med ditt badrumsrenovering / renovering och använder endast hög kvalitet och konstruktion tillsyn, certifierade byggmaterial för installation av ditt bad.

WCs – vad bör beaktas under badrumsrenoveringen?
Olika versioner finns tillgängliga för WC. De finns i flera storlekar och former. De modeller som är installerade flytande ser mycket elegant. De har en fin look och underlätta rengöring under toaletten.

Ett bra toalettsystem är vattenbesparande. Vattenspolningsmängden kan justeras via det moderna spolsystemet. Toppmoderna toalettsystem har modern teknik. Teknisk förfining eliminerar den inre sköljkanten i toaletten. I kombination med den keramiska beläggning som är vanlig i toalettsystem idag, detta resulterar i en betydande minskning av rengöringsarbetet i badrummet.

Vad ska man se upp för vid en badrumsrenovering?
Eftersom det är ett våtrum måste valet för golvbeläggning vara väl genomtänkt. Så mattan är uteslutet. Trä, parkett eller laminat är inte heller ett verkligt alternativ. Den klassiska versionen är plattor. Helst golvplattor som är halkfria och motståndskraftiga. Om du vill integrera golvvärme, måste plattorna kunna klara av värmeskillnaderna utan problem. Vi ger dig gärna råd i dessa frågor. Kakel Kickers arbetar med mycket bra plattsättare som kan genomföra dina önskemål.

Men också ett smidigt betonggolv är ett intressant val för ett modernt badrum. Denna jord har fördelen av att vara mycket billig. Det robusta utseendet är dock inte lämpligt för alla stilar. För detta ändamål kan betonggolvet målas i färg.