Knäsmärta gå till en naprapat

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit
Dela på pinterest

Lider du av knäsmärtor? Då kan en Naprapat Stockholm förmodligen hjälpa dig!

Knäsmärta blir snabbt märkbar. Knäet är en speciell led, eftersom det ligger som en böj mellan två leder som är mycket rörliga: höften och fotleden. Det finns ett stort ansvar på knäna för vår stabilitet. Och om leden inte är helt intakt, blir det snabbt märkbart genom smärta och pucklar.

Knäet, en fascinerande enkel konstruktion?

De flesta strukturer i knäet uppfyller efterfrågan på maximal stabilitet. Den komplexa ligament apparat som ansluter nedre och låret till knäet består av robusta ligament på utsidan, insidan och även två ligament i knäet själv. De välkända mekaniken erbjuder lårbenet som ett större service ytbehandlar på det lägre, lägger benen på ryggen, så att pressa fördelas jämnt, och ett glidande besegrar av ett ben förhindras av annan. Förutom dessa passiva element, knäet har många muskler som antingen direkt eller via senor förmedlar knäet dra. Beroende på vilken kombination vår naprapat drar åt dem, kan de antingen stabilisera eller initiera en rörelse.

Knäsmärta har ofta sitt ursprung i höftsår eller fötter

Knäsmärta är inte lika med knäsmärta! I grund och botten kan knäsmärta komma från knäleden själv om knäet har vridits i ett fall eller en olycka eller fall har orsakats av ett slag mot knäet. I de mycket mer frekventa fallen har dock ett problem i foten eller höften smugit sig in långt innan ett ömt knä. I viss mån kan knäet kompensera för detta och kompensera för den förändrade rörelsen. Endast muskler, ligament och senor är någon gång så stressad att de gör ont. Vill du veta mer? Ring eller skriv till en naprapat hos oss redan idag! 

Varför skiftar smärtan från höft och fot till knä?

Detta är inte en omotiverad fråga. Om man tittar på skissen, kan du se att höften och foten är rörliga i nästan alla tänkbara riktning. Detta ger dem gott om spelrum för att kompensera för små begränsningar i leden. Knäet, å andra sidan, kan bara röra sig bakåt och framåt, bortsett från några grader att det kan förvandlas till sig själv. Fördelen med denna ojämna fördelning: Benet är stabilt och du har ett fast, säkert stativ och redskap. Missgynna: Störningar i mekaniken ovanför eller nedanför knäet påverkar knäet snabbt och kan leda till smärta. Våra naprapater i Malmö vet allt om den här typen av problem. Kontakta oss gärna för att lära dig mer!

En holistisk diagnos är absolut nödvändig

Om en led som knäet är nu så benägna att spänningar som faktiskt kommer från andra delar av kroppen, en helhetssyn och en djup förståelse av mekanik är absolut nödvändigt här. När musklerna är spända, senor är inflammerade eller ligament är överbelastade, våra naprapater alltid frågar sig frågan om ”varför”, den djupa orsaken till överbelastning av knäleden och dess strukturer.

Är det möjligt att behandla knäsmärta genom en naprapat i Stockholm eller är kirurgi oundvikligt?

Knäleder är en av de vanligaste manövrerade lederna. Studier visar å ena sidan att läkare rekommenderar för snabbt att operera knä.  Å andra sidan ger konservativ vård ofta lika, eller ännu bättre, resultat. Anledningen till detta ligger igen i funktionen av knäet i kedjan ”hoppaled – knäled – höftled”. Om knäet är inflammerat och överbelastat eller lider av återkommande skador, är det nödvändigt att noggrant klargöra vilka andra strukturer som inte utför sin uppgift optimalt, så att knäet är överbelastat. Upplösningen av orsaken till överbelastningar och den resulterande smärtan måste vara det huvudsakliga målet för behandlingen – och dessa orsaker finns ofta utanför knäleden, där de i de flesta fall är manuellt lätta att behandla.

Hur behandlar naprapater min knäsmärta?

Först och främst skapar vi en djupgående och holistisk diagnos av dina problem. Vi är medvetna om knäets känslighet för mekaniska störningar i andra delar av kroppen och undersöker noggrant exakt var orsaken till dina problem kan ligga.

Beroende på vad undersökningen och den gemensamma insamlingen av information avslöjar, består behandlingen å ena sidan av smärtstillande åtgärder och å andra sidan impulser som syftar till orsaken till dina problem. På så sätt kan du också bygga på en välanpassad och så optimalt fungerande kropp som möjligt i det långa loppet.

Ring vår naprapat i Stockholm så ger vi dig gärna råd och avgör om och hur vi kan hjälpa till med dina specifika problem och symtom.