På konsultförmedling

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit
Dela på pinterest

Sådär ja. Då var jag tillbaka med ytterligare ett inlägg om konsultförmedling. ”Hurra!” tänker vissa (hoppas jag). ”Neej!” tänker sannolikt andra som bara vill att jag ska avslöja mina recept på svamptoast. Till er säger jag: Glöm det! 

I mitt förra inlägg berättade jag om hur jag sprang på en gammal gymnasievän för ett par veckor sedan. Gymnasievännen arbetade just med konsultförmedling, och efter en kvarts samtal kom vi överens om att ses snart igen. Det kunde ju bli kul. Alla som känner mig, inklusive ni läsare, vet att jag inte alltid är överförtjust i mitt jobb. Ni vet dessutom att jag inte heller är särskilt förtjust i konsultverksamhet. Till er ska jag nu erkänna en sak: Ibland drar jag förhastade slutsatser, och det är något jag planerar att försöka dra ner på. Så var det nämligen i detta fallet. När min vän berättade att han arbetade med konsultförmedling såg jag rött inombords. ”Hur kan han!?” sa mitt röda hjärta. Samtidigt ville jag vara så pass öppen att jag skulle lyssna på vad han hade att säga. Så det gjorde jag.

Om sanningen ska fram så lät det faktiskt ganska bra. Inte bara hans arbetssituation som mellanchef på ett företag som sysslar med konsultförmedling, utan också själva förmedlandet. Det lät helt enkelt som ett bra sätt för människor att få jobb. Ett sätt att också, om man känner att man kört fast i karriären, kan pröva på något nytt. Så var det för mig. Vi bestämde att jag skulle komma förbi hans kontor och så blev det. Det var beläget i ett av stans finaste kvarter i en fantastisk och ljus lokal. ”Konsultförmedling skulle man kanske syssla med ja” sa jag medan jag tittade ut på de vackra vyerna man såg från hans kontorsfönster. Samtalet gick kanonbra. Vi pratade nog närmare 1,5 timme den här gången. Han frågade vad det var som jag inte tyckte fungerade bra med det nuvarande jobbet. Han gick sedan in mer på vad jag skulle kunna se mig själv göra i framtiden. Faktum är att jag knappt hade tänkt över de här sakerna själv ens. Hur skulle jag då kunna komma fram till någonting?

Hans frågor lockade fram väldigt intressanta svar från mig. Jag antar att det på många sätt är hans jobb att göra, eftersom han arbetar med konsultförmedling. Jag tyckte att det var oerhört effektivt och lärorikt.

Någon annan som haft liknande erfarenhet om konsultförmedling? Dela gärna med er!