Tema: Hemstädning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit
Dela på pinterest

Jag gör aldrig tema-poster. Men nu tänkte jag bryta det mönster jag hållit fast vid sedan jag startade bloggen. Det började med att jag följde bloggare som gjorde sådär ibland. Ni vet, man skriver ett inlägg om en banan. Sedan måste varje inlägg handla om banan igen. Ett inlägg om energivärdet. Ett inlägg om ”den estetiska utformningen” som någon pretentiös jävel uttryckte sig någon gång. Ett inlägg om vilka maträtter man kan laga med dem, och så vidare i all evighet. Jag tänkte ”Nej. Nu får det vara nog. En sån bloggare ska jag inte bli”. Nu är jag alltså här med svansen mellan benen och ska göra det jag lovat att inte göra. Jag skyller på att jag gör det för en viktig sak. Mina kommande inlägg kommer att handla om hemstädning.

Vad är det med hemstädning som är av sådan vikt att det måste nämnas i flera texter? Det är väl egentligen inte så mycket städningen i sig. Inte heller tjänsten utan de påföljder som det kan få att ta hjälp med hemstädning. Som de flesta av er vet så tog jag ett beslut att göra detta för ett par år sedan. Jag hade aldrig tänkt på att man kunde anlita hemstädning. Det var bortom min förståelsehorisont. Sedan var det någon som började prata om det. Sedan någon till. Någon pratade om att de hade fått ett så otroligt mycket bättre liv med hemstädning.

”Bättre liv?” tänkte jag. Jag ville verkligen ha ett bättre liv, särskilt under den perioden. Kunde det räcka att anlita hemstädning för att må bättre så skulle jag chansa. Jag fick ett nummer av en vän. Jag visste inte riktigt var det gick, bara att någon i andra änden skulle kunna hjälpa mig. Det var i alla fall vad personen sa. Mycket riktigt, jag fick tala med en väldigt trevlig kvinna om hemstädning. Hon berättade för mig vilka olika alternativ jag hade och hur jag kunde gå tillväga. Jag ville inte bestämma mig för någon innan jag hade fått tänka över saken. Jag menar, det är väl ändå en ganska stor grej att skaffa hemstädning?

Eller har jag fått hela saken om bakfoten? Är det någon här som har erfarenhet av hemstädning? Skriv gärna så ska vi se om våra fördomar om saken matchar varandra.

Jag tänkte att jag skulle skriva lite om hur det gick till när jag väl körde igång med hemstädning. Det, mina kära vänner, får vänta till nästa vecka. Jag utlovade ju tema-poster. Eller hur?